Begonnen met het echte werk
Door: Valerie
28 Februari 2005 | Tsjechische Republiek, Brno
Brno is een afwisselende stad. ;) Vanochtend scheen de zon, strak blauwe lucht en nu sneeuwt het. Mijn stage is nu echt begonnen en waarschijnlijk zal ik over twee weken mijn eerste echte les gaan geven. Spannend maar wel heel leuk. Verder heb ik mijn eerste essay al in moeten leveren. Mijn mening over het communisme en leven onder een totalitair commustisch regime. Ik hoor morgen wat het geworden is :)
De dagen bestaan hier verder uit feestjes, slapen, kletsen en als maar nieuwe mensen ontmoeten. Heb het dus erg naar mijn zin. Ik heb wel echt een chronisch te kort aan lichaamsbeweging. Vrijdagochtend ben ik gaan zwemmen in een mooi zwembad waarbij je over de stad kunt uitkijken. Tot en met vandaag heb ik daar nog spierpijn van (in mijn bovenbenen, heel irritant). Ik geloof dus dat ik me echt zorgen moet gaan maken :) Ben zondag naar de zonnebank geweest :) lekker tuttig, maar volgens mij is mijn kont nu een beetje verbrand. Ik had de turbo gekozen en er werkt hier vrijwel niks in Tsjechie, maar ik geloof dat die zonnenbank probeerde alles in 7,5 minuut goed te maken. Ai.
Ohja ik heb eindelijk een "roommate": Maud. Super gezellig. We hebben geruild met twee Bulgaarse meisjes die ook bij elkaar wilden wonen (en die geen enkel (!) woord engels spreken, ze studeren Tsjechisch!). Vanaf nu dus lekker chaotisch en super veel lol. Niet zo leuk: maud is vrijdag ook al bestolen van haar portomonnee. Dus voor degene die zin hebben om me te bezoeken: je bent gewaarschuwd.
Waarschijnlijk gaan we dit weekend naar Polen met een klein groepje. De bedoeling is om Auswitsz te bezoeken. Moet nog even kijken of dit door gaat omdat ik nog slechts 60kc over heb en nog geen nieuwe bankpas heb :( Het scheelt dat je het daar in Tsjechie wel weer een dag of twee mee zou kunnen redden (minder dan 3 euro dus :) ) En als het goed is komt mijn bankpas deze week ook in Tsjechie aan!
Nou ik ga lekker eten koken, en vvond misschien maar eens vroeg naar bed. Ik mis jullie allemaal wel en vind het erg leuk om de berichtjes en mailtjes te krijgen en te lezen!
Na shledanou!
Val
Ohja ben uiteindelijk niet echt ziek geworden, dankzij de meest vreemde Finse medicijnen. Erg smerig, maar ze hebben geloof ik wel geholpen. Haha.
Ohja 2 heb ook nog weer wat foto's geplaatst
28 Februari 2005 - 17:10
Saar:
Hee lieve Val, Wat een verrassing: jij op MSN! Leuk om effe gekletst te hebben.. Succes met je serieuze taak als lerares :) En die mail van mij moet nu maar even wachten, maar wordt vervolgd... dikke kus van Saar -
28 Februari 2005 - 17:31
Hes:
hej lief, gelukkig dat alles daar nogsteeds leuk is! spannend lesgeven! ik ga de week beginnen met afstuderen!heel veel plezier nog en hou je portomonee maar goed in de gaten!tot snel! dikke kus -
28 Februari 2005 - 19:08
Marije:
heej val,
echt super leuk om je berichtjes te lezen. Ben blij dat je je vermaakt. Binnenkort komt een uitgebreid mailtje van mij jou kant op, maar eerst maar eens tentamens maken...:-(
xxx Marije -
28 Februari 2005 - 23:34
Hannie:
Lieve Butterfly,Even weer een berichtje van mij. Fijn om jouw enthousiaste verhalen te lezen.Wat een jatlatters wonen daar, Ik zou boven op mijn knip gaan zitten.Wat leuk dat je naar Polen gaat.Je ziet zo nog eens wat van de wereld.Het is laat en ik ga nu even naar bed.Morgen ga ik weer naar internetcafe om misschien weer iets te leren.Dag lieverd,doe voorzichtig. Knuffel van Hannie. mijmij. -
28 Februari 2005 - 23:38
Hannie:
dat mijmij aan het eind hoort er niet bij maar er ging iets verkeerd en ik dacht dat ik het weggeklikt had maar het was ergens anders naar toe gesprongen.Hoe dat kan is mij een raadsel. -
01 Maart 2005 - 11:11
Ankie:
Hey Val, volgens mij is de sneeuwval hier te vergelijken met in Brno...We kunnen al bijna skien ;-) Verder alles oké hier, wacht NOG STEEDS op nieuws over mn stage...Fijn dat je het zo naar je zin hebt! Veel succes! Kus, Ankie -
02 Maart 2005 - 22:21
Stephanie:
Hey Valerie!
Ik hoorde van Sarah over deze site, wat leuk dat je het zo naar je zin hebt! Ik las al dat je je prima vermaakt (en dat er het nodige misgaat ;) ).
Geniet er lekker van!
x Stephanie -
03 Maart 2005 - 20:43
Elsbeth:
hoi lieve val, leuk om weer te lezen over al je avonturen. sorry dat ik geen uitgebriede emails stuur, maar zoals je weet kan ik hier niet op hotmail. gelukkig wel op jouw site. even kijken, heb gisteren met harry gedronken is echt een schatje, hier ligt ook sneeuw en hebben een super groot sneeuwballen gevecht gehad met ook nog de snackbarman finidi. kiwi heeft een nieuwe vriend adriaan heet hij. je zal het vast wel gehoord hebben, dus wij hebben een nieuwe huisvriend. hij is heel gezellig, ik kende hem al uit mijn eerste jaar, is een vriendje van mijn cludgenootje wacko geweest. liefie veel plezier en dikke kus els -
03 Maart 2005 - 21:54
Maud:
Ha die Val,
ik beweeg ook bijna niet meer..sinds jij weg bent is het moeilijk nog te roeien..!
xx maud