Weer bij elkaar geraapt :) - Reisverslag uit Brno, Tsjechische Republiek van valerie20 - WaarBenJij.nu Weer bij elkaar geraapt :) - Reisverslag uit Brno, Tsjechische Republiek van valerie20 - WaarBenJij.nu

Weer bij elkaar geraapt :)

Door: Valerie

Blijf op de hoogte en volg

07 Februari 2005 | Tsjechische Republiek, Brno

Even een berichtje om te laten weten dat het ondanks alles goed met me gaat. Hier in Brno gaat het al beter. Vrienden gemaakt :) en me ingeschreven bij allemaal instanties. Blij dat ik mijn paspoort (mijn identiteit :) ) nog heb! Want daar mee kun je zo onzettend veel regelen. Via western union geld geregeld dus ik kan er weer tegenaan. We gaan zo nog even een biertje drinken en morgen moeten we weer vroeg op voor een introductie. Bovendien beginnen we morgen met de tsjechische les: geinig! Hopelijk hebben ze bij de gevonden voorwerpen in Brno mijn tas nog gevonden. de waardevolle spullen zuller er wel uit zijn :( Internet is hier suf geregeld: 5 computers voor 150 internationale studenten. Zit nu op de laptop (argh!) van Michel. Ga morgen ook van kamer switchen. Zit nu nog alleen in een tweepersoonskamer en een ander Nederlands meisje (maud) ook dus we gaan bij elkaar intrekken als de stugge tsjechen dat goed vinden. Brno is mooier dan mijn eerste indruk, maar erg moeilijk was dat ook niet. De mensen srpeken vrijwel geen engels, soms een beetje duits, veel handen en voeten werk, maar ook daarmee kom je er wel! Vriendelijkheid of behulpzaamheid kennen ze hier niet echt... lief blijven lachen helpt!

Degene die mij persoonlijk een mailtje hebben gestuurd, stuur ik morgen iets terug omdat ik dan langer op de computer kan.

Meisjes van Nederlands: ik wilde dat ik nu bij jullie kon zijn en niet hier in Tsjechie zat, maar ik sta er elke minuut bij stil...

Heel veel liefs en knuffels,

Na shledanou!

Valérie

Ohja mijn adres is hier:

Valerie Drost
Vinarská 5, Block A1, room 116.
603 00 Brno

Voor gala foto's e.d :)

• 07 Februari 2005 - 19:26

Marjolein:

Hallo Valerie!
    Goed hoor, je hebt alles weer een beetje op de rails! Maar het wordt dus nog even wennen... Veel plezier met de introductie!
    xxx Marjolein

• 08 Februari 2005 - 13:15

Marije:

Fijn iets positiefs te horen! Dat was geen leuke start zeg!

xxxx marije

• 08 Februari 2005 - 14:29

Elsbeth:

he lieve valerie,
    wat onwijs naar om te lezen dat je meteen al bent bestolen, hoe kut he. dan wil je ook meteen weer naar huis. ik hoop dat je nu al een keertje onder de a hebt gehangen en leuke mensen hebt ontmoet dat verzacht de pijn misschien een beetje, we hebbenhier gisteren carnaval gevierd, nou dat merk je wel, ik ben helemaal dood, was wel leuk, ik mail snel langer lieve val, ik zit op de compu van kar, toi toi daar, kus els

• 08 Februari 2005 - 15:49

Hes:

hej val,
    doet je telefoon het daar, of heb je een ander nummer?
    kus kus

• 08 Februari 2005 - 15:50

Hes:

gelukkig gaat het weer wat beter met je! er zijn vast allemaal leuke mensen waar je een leuke tijd mee gaat krijgen, zodat je je valse start snel vergeten bent!
    heel veel plezier!
    dikke dus