Bratislava en BIG PIG 2005 - Reisverslag uit Brno, Tsjechische Republiek van valerie20 - WaarBenJij.nu Bratislava en BIG PIG 2005 - Reisverslag uit Brno, Tsjechische Republiek van valerie20 - WaarBenJij.nu

Bratislava en BIG PIG 2005

Door: Valerie

Blijf op de hoogte en volg

21 Maart 2005 | Tsjechische Republiek, Brno

Dobry Den!

Een berichtje vanuit Brno waar het langzaamaan lente wordt. De vogeltjes fluiten weer en de zon schijnt :) Er is hier alweer het een en ander gebeurd. Vorig weekend zijn we met de International Student Club naar Bratislava geweest: de hoofdstad van Slowakije. Het was ongelooflijk koud en we deden met een groep van 40 studenten een city-tour. Bratislava bestaat voor een groot deel uit "communistische" flatgebouwen. Het historiche centrum is klein en naast de grote kathedraal loopt een snelweg. 's Avond zijn we de kroegen gaan bekijken en belandt in een rock-bar. Erg leuk. De volgende dag was het natuurlijk alleen iets minder leuk :)

De week daarop heb ik twee dagen ziek op bed gelegen :( Buikpijn en snotverkouden. Woensdagavond heb ik echter wel mee kunnen doen aan de Nederlandse presentatie. Elke woensdagavond moeten een aantal landen hun land presenteren en afgelope woensdag waren wij dus aan de beurd. We hebben naast het verschaffen van informatie ook koekhappen, spijkerpoepen en bierestafette geintroduceerd :) Het was een succes!

Dit weekend besloten we met een aantal mensen (2 andere nl meisjes, 2 finnen, 2 duitsers en een brit) om mee te doen aan een locaal festijn: het slachten van een varken "Big Pig 2005". Het feest zou van vrijdag tot zondag zijn, maar we hadden bedacht dat we pas zaterdagochtend zouden gaan. Het was een uur met de trein, het dorpje lag een half uur lopen van het station af en de voormalige communistische collectieve boerderij waar wij moesten zijn was alleen te bereiken door middel van een soort pad/weg met rotsen. Ook dit kostte ons een half uur. Eindelijk aan gekomen bleek het varken al geslacht te zijn (met een haak in zijn mond... steeds iets verder drukken net zo lang tot het varken dood is, daar draait het hele feest om, het geluid van een tservend varken schijnt echt verschrikkelijk te zijn...) en we moesten 430 kc betalen. Schijnbaar bleven we slapen... Het enige eten dat er was, was allemaal van het varken: van huid tot en met darmen met inhoud. Je kunt je echt niet voorstellen wat je allemaal van zo'n beest kunt eten. Ik heb niet echt veel geprobeerd, sommige dingen stonken naar vuilnisbelt... Zelfs 's ochtends was het ontbijt bloedworst. We hebben niet echt heel veel gegeten dus en vooral ons bezig gehouden met het andere culturele aspect van dit weekend: drinken. De Tsjechen zelf begonnen al om 12 uur met de sterke drank.... Slivovice was favoriet. Wij hebben ons bij het bier en de wijn gehouden.

Nu zit ik op mijn stage. Woensdag geef ik mijn eerste taalverwervingsles en donderdag mijn eerste literatuurles. Dat is wel spannend dus. Mijn pinpas is ook vandaag aangekomen!!! Eindelijk!!

Heb hier al behoorlijk mijn eigen dingetjes en vermaak me erg goed. Hoe gaat het met jullie?

Na Shledanou!

Liefs Val

• 21 Maart 2005 - 16:31

Marije:

Lieve Valerie,

Bedankt voor je mailtje. Echt heel leuk om te lezen (echt waar..:-))

Ga mijn best doen zo snel mogeljk een uitgebreid verslag te doen van mijn leventje in Leeuwarden/Aalten.

Lot's to tell!

xxxxx ik

• 21 Maart 2005 - 17:36

Nicole:

leuk verhaaltje weer!!! Verder kunnen we nu eindelijk gaan shoppen hier!!! want mn pinpas is er ook!! en vanavond misschien cocktailtje!xxx

• 21 Maart 2005 - 19:15

Hester:

hej lieve val,
    gelukkig gaat het nogsdeeds goed daar!hier ook alles ok, niks bijzonders eigenlijk...behalve dat je zaterdag mn verjaardag mist...maar dat maken we met koninginnedag wel weer goed! have fun!
    dikke kus

• 21 Maart 2005 - 20:06

Jetty:

Je maakt zo nog 's wat mee. Mooi dat je het vermoorden van het varken een beetje gemist hebt. Wat een ritueel zeg. Je maakt zo toch heel veel verschillende dingen mee. Fijn dat de pinpas er eindelijk is.
    Heel veel succes en plezier met je lessen deze week. We denken aan je.
    kusjes mama

• 21 Maart 2005 - 22:22

Hannie:

Lieve Butterfly, Wat een geluk dat je het gekrijs van dat varken niet gehoord hebt. Bah. Als ik ht menu zo lees wordt het tijd dat ik bij jou kom. Dan val ik misschien af.Bloedworst op de vroege morgen.... ik moet er niet aan denken. Dinsdagavond ga ik mee naar de storm om naar Arend zijn acteertalent te kijken.Nu ga ik naar bed. Succes met je stage.Veel plezier. Liefs, Hannie.

• 22 Maart 2005 - 12:44

Ankie:

Spijkerpoepen en bierestafette...wat moeten die Tsjechen wel niet voor beeld van ons Nederlanders hebben nu... ;-) Grappig! X

• 24 Maart 2005 - 08:39

Marjolein:

hey valerie!
    klinkt leuk hoor, dus gelukkig toch niet dood.... ik was al bang. heeft de drank ook nog invloed gehad op je daden? hihi, houd me op de hoogte.
    xxx marjolein

• 24 Maart 2005 - 12:07

Sarah:

Hi Val,
    Heb je de doopvuur overleefd vandaag en gisteren? Hoop dat het toch nog gelukt is, ook zonder mijn pakketje :(
    Heb je dat inmiddels wel gekregen? Ik mail je dit weekend!
    x x Saar
    Oh ja... ik hoef toch niet mee naar zo'n varkensfeesten? ;)

• 24 Maart 2005 - 13:08

Sarah:

euh... vuurdoop...
    gaat lekker..

• 24 Maart 2005 - 13:37

Nadine:

heeey Valerie!!
    Ik kan maar eventjes wat schrijven, want ik heb bijna geen minuten meer! leuk wat je allemaal beleefd en doet!! Hier is alles oke en heb nu misschien een baantje:):):) kus en liefs Nadine

• 24 Maart 2005 - 13:37

Nadine:

oja en ik heb een nieuwe kamer in lombok:):) kusje

• 29 Maart 2005 - 13:22

Paulien:

hey snuutjen,
    leuk om alles te lezen zo!Was zondag ook een aangename verrassing dat je me wakker belde:)!! Tot snel he!! kuzzzz

• 05 April 2005 - 09:42

Hannie:

Lieve Vlinder Waarblijft jouw nieuwe verhaal? Ik ben nu bij internetcafe aan het worstelen.Arend heefr de sterren van de hemel gespeeld in het toneelstuk STEEN. Het was prachtig en ik heb genoten. Dag Butterfly,ik wacht op je volgende avontuur. Liefs, Hannie.